Cabinet
Dr. Mladinescu Claudia
Dr Ivan Florentina
Cabinet Dr. Mladinescu Claudia si Dr Ivan Florentina

Sterilizarea

Sterilizarea

Sterilizarea se realizeaza intr-un spatiu separat, special amenajat, conform ultimelor cerinte in domeniu, cu aparatura performanta, conform cerintelor UE.

Certitudinea sterilizarii depinde de respectarea urmatoarelor etape:

1. presterilizarea – pregatirea instrumentarului stomatologic in vederea sterilizarii
2. sterilizarea propriu-zisa

Presterilizarea presupune imersia in solutii dezinfectante speciale, cu spectru larg de actiune, si mentinerea instrumentelor in acestea pentru un timp optim in vederea distrugerii virusilor (HIV, hepatita B, C etc), bacteriilor, sporilor sau fungilor. Inaintea acestei etape instrumentele sunt spalate si curatate normal. Dupa actiunea specifica a dezinfectantului, instrumentele se spala din nou minutios, cu perii speciale si pulberii abrazive, insistand in zonele de curburi sau rizuri. Ulterior, instrumentele se usuca si se verifica inainte de ambalarea pentru sterilizare in cutii si folii speciale. Pe aceste cutii si in interiorul lor se pun markeri care isi schimba culoarea la atingerea temperaturii necesare pentru sterilizare, astfel incat aceasta este verificata , de fiecare data, cu maximum 24 ore inainte de folosirea instrumentelor stomatologice.

Sterilizarea propriu-zisa se face cu atoclav cu caldura umeda la 134 grade, 75 minute, in functie de materialul de sterilizat. Aparatele sunt verificate periodic si monitorizate de institutii abilitate in acest scop, prin teste care verifica parametrii aparatului.

Folosirea tuturor materialelor consumabile de unica folosinta (pahare, manusi, ace, aspiratoare etc.) si a instrumentelor impachetate si sterilizate individual, garanteaza siguranta si relaxarea celor ce vor vizita medicul stomatolog.

Read previous post:
Consultatie dentara

In aceasta prima vizita , veti cunoaste medicul care o sa va prezinte optiunile de tratament precum si costurile aferente...

Close