Cabinet
Dr. Mladinescu Claudia
Dr Ivan Florentina
Cabinet Dr. Mladinescu Claudia si Dr Ivan Florentina

teeth-whitening1

Detartrajul si periajul

Detartrajul cu ultrasunete se foloseste pentru indepartarea tartrului de pe suparfetele dentare iar periajul profesional se face cu o pasta putin abraziva pentru lustruirea acestor suprafete. Tartrul odata indepartat se reface, de aceea aceasta operatiune se va repeta la 6 luni, mult mai des la fumatori.

Albirea profesionala

Prin albirea dintilor se poate obtine un zambet alb si stralucitor. Sunt mai multe metode de albire, insa tehnica cea mai recomandata este albirea profesionala. Fara indoiala, aceasta este cea mai rapida si mai eficienta metoda. Un tratament profesional in cabinet dureaza mult mai putin si este mult mai eficient decat un tratament ambulatoriu sau o reteta bazata pe reguli de alimentatie.

Simplificand, albirea profesionala a dintilor recurge la gelul concentrat pe baza de peroxid de hidrogen care albeste dantura pentru un zambet mai alb, mai stralucitor. Pentru a accelera procesul si pentru a mari eficacitatea gelului, se foloseste o lumina speciala sau, pentru unele sisteme de albire, laserul. Partea buna este ca procedura poate fi efectuata de obicei intr-o singura vizita la medicul stomatolog.

Intregul proces abia daca dureaza o ora iar rezultatul este imediat vizibil, pe cand alte metode de albire nu dau rezultate decat dupa cateva saptamani. Gradul de albire difera de la o persoana la alta. Partial, efectul depinde de starea initiala a danturii, de cat de patati sunt dintii si de concentratia gelului folosit.

De asemenea, mentinerea efectului depinde de obiceiurile dumneavoastra alimentare, daca sunteti fumator sau nu, si este de retinut ca nu exista solutii de albire a dintilor care sa asigure o schimbare permanenta a culorii sau care sa previna discromia ulterioara a danturii.

AirFlow

Albirea dintilor prin metoda AirFlow-ului reprezinta un mod eficient si ieftin de curatare a petelor de pe dinti cu rezultate imediate. Albirea cu Air Flow readuce culoarea naturala a dintilor, indepartand eficient petele de cafea sau ceai, fara a afecta smaltul dintilor.

Metoda consta in pulverizarea, cu presiune mare, a unui jet de aer, cristale speciale de bicarbonat de sodiu cu diverse arome si apa, fiind astfel indepartati colorantii de pe smaltul dintilor si placa bacteriana. Albirea este recomandata dupa efectuarea in prealabil a unui detrartaj.

In timpul procedurii, este recomandat pacientilor sa poarte ochelari de protectie, iar celor care poarta lentile de contact medicii recomanda  sa le indeparteze pentru a evita contaminarea lor.