Cabinet
Dr. Mladinescu Claudia
Dr Ivan Florentina
Cabinet Dr. Mladinescu Claudia si Dr Ivan Florentina

Spalatul pe dinti

Spalatul pe dinti

Dintii se spala dupa fiecare masa sau gustare si inainte de culcare. Se foloseste o periuta de dinti cu peri moi, cu perii rotunjiti la capete si cu un cap care sa fie destul de mic pentru a ajunge in toate partile gurii. Periuta trebuie inlocuita la fiecare 3 – 4 luni. Se pot folosi si periutele de dinti electrice care sa fie aprobate de asociatiile nationale stomatologice.

Studiile arata ca periutele de dinti electrice care au o miscare de dute-vino (de rotatie si oscilare) sunt mai eficiente decat alte periute. Periuta de dinti trebuie plasata la un unghi de 45 de grade fata de dinti, in zona unde dintii intalnesc gingiile. Se apasa cu fermitate si se imprima miscari de dute-vino folosind miscari circulare. Nu trebuie frecat prea tare. Periajul prea viguros poate face ca gingiile sa se retraga sau poate zgaria smaltul.

Trebuie periate toate suprafetele dintilor, partile laterale ale limbii si obrajii (mucoasa jugala). Trebuie acordata o atentie speciala dintilor din fata si tuturor suprafetelor dintilor din spate. Trebuie periate suprafetele de masticatie (mestecare) cu miscari scurte si viguroase. Limba trebuie periata din fata in spate. Periajul limbii ajuta la indepartarea placii bacteriene, care determina respiratie urat mirositoare si cresterea bacteriilor. Unele periute de dinti au si o periuta speciala si pentru limba.

Read previous post:
Importanta spalatului pe dinti si folosirii atei dentare

Spalatul pe dinti si folosirea atei dentare  pot ajuta la: -  prevenirea aparitiei cariilor: cariile pot determina si probleme mai...

Close